Обука водича и службених паса за чуварску службу

Понедељак, 14.3.2022 | Обука
У Центру за обуку паса у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу у току је вишенедељна обука водича и службених паса за ангажовање у саставу чуварске службе.

Ова обука се реализује са циљем оспособљавања професионалних припадника Војске Србије за формацијске дужности водича паса у јединицама и ради периодичне редресуре паса који су обучени за чуварску службу. По завршетку оспособљавања, службени пси ће заједно са водичима бити распоређени у јединице Војске Србије и ангажовани на задацима обезбеђења војних објеката и имовине.

У складу са програмом обуке, водичи са службеним псима реализују практичне радње опште дресуре, савлађивање препрека и обуку за чување објеката у дневним и ноћним условима, а тежиште је на дисциплинским вежбама како би се стекло међусобно поверење и омогућила потпуна контрола и ефикасно вођење пса од стране водича приликом реализације задатака.

Оваква обука се у Центру за обуку паса реализује током целе године, а успешним оспособљавањем водича и службених паса унапређује се  ефикасност у заштити и обезбеђењу објеката и покретних средстава Војске Србије, имајући у виду да обучени пси чувари могу на време да открију опасност, прикрију своје присуство до тренутка када је интервенција неопходна и изврше задатак уз минималну употребу силе.

Повезане вести