Обилазак припрема за такмичење Снајперска граница

Уторак, 20.7.2021 | Активности НГШ
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су припаднике 72. бригаде за специјалне операције који се на полигону „Орешац“ припремају за учешће на такмичењу Снајперска граница, једној од дисциплина престижне манифестације Међународне војне игре.

Припреме снајпериста на полигону „Орешац“ обухватају увежбавања у дисциплинама „Коси кров“, „Балистички прозор“, „Неугодан положај“ и „Прецизно гађање“, у којима ће од 22. августа до 4. септембра представљати Војску Србије на такмичењу Снајперска граница. 

Екипу Војске Србије на такмичењу очекују индивидуална надметања, надметања у снајперским паровима, у брзини, дуели и снајперски биатлон. Сваки сегмент такмичења представља тест вештине, издржљивости и менталне снаге за учеснике пред којима ће се наћи различити сложени задаци и ситуације. Снајперска граница је ове године специфична по томе што се за медаље надмећу искључиво припадници специјалних јединица, чиме је лествица такмичења подигнута на виши ниво.

Министар Стефановић је изразио задовољство нивоом увежбаности и спремности припадника 72. бригаде за специјалне операције да на предстојећем такмичењу бране боје Србије. Он се, овом приликом, захвалио начелнику Генералштаба генералу Мојсиловићу и команданту 72. бригаде за специјалне операције бригадном генералу Мирославу Талијану на свему што су до сада урадили и што раде да Војска Србије буде најреспектабилнија у региону и да јача сваког дана.

Припадници Војске Србије у дисциплини Међународних војних игара Снајперска граница учествују од 2018. године и до сада су остварили запажене резултате.

Повезане вести