Нова возила опште и специјалне намене за Војску Србије

Уторак, 12.12.2023 | Из јединица
У  складу са Планом развоја и опремања Војске Србије, осим наоружањем и војном опремом, започело се и са интензивнијим опремањем јединица возилима различите намене, чиме ће се доградити постојеће способности, смањити трошкови транспорта и унапредити безбедност учесника у саобраћају.

Део возила опште и специјалне намене која су у Војску Србије примљена овог месеца презентован је данас министру одбране Милошу Вучевићу и начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву.

Новонабављена возила део су Модела опремања Војске Србије неборбеним возилима према различитим капиталним пројектима чија је реализација предвиђена до 2028. године, а у оквиру актуелног тежиште је на возилима за превоз лица, теретним возилима велике носивости, као и специјалним неборбеним возилима.

Током данашњег обиласка представљене су намена и карактеристике тегљача са теретним полуприколицама, теретних аутомобила са утоварним рампама, аутобуса, ватрогасних возила, као и лаких возила четвороточкаша и гусеничара намењених за кретање у свим теренским условима.

Обиласку су присуствовали начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић, начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-мајор Тиосав Јанковић, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) бригадни генерал Драган Арсенијевић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

Повезане вести