Обележено шездесет година информaтичке службе

Уторак, 21.2.2023 | Култура и традиција
У Дому Гарде на Топчидеру данас је одржана свечана академија поводом 60 година информатичке службе и Дана Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку.

На свечаној академији су представљени најзначајнији резултати рада информатичке службе Војске Србије у години за нама, додељена признања најбољим појединцима и захвалнице институцијама с којима Управа за телекомуникације и информатику (Ј-6) и њене потчињене јединице остварују успешну сарадњу.

У осврту на развој информатичке службе у српској војсци посебно су истакнути запажени резултати у пројектовању, имплементацији и експлоатацији информационих система и значај ове службе за непрекидност телекомуникационо-информатичког обезбеђења и заштиту информација у Министарству одбране и Војсци Србије.

Дан информатичке службе и Дан Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку обележавају се у знак сећања на 21. фебруар 1963. године, када је  формирана Шеста управа Генералштаба ЈНА. Овај дан се узима за почетак увођења рачунарске технике у војску и разне сегменте пословања.

Повезане вести