Све спремно за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“

Четвртак, 20.4.2023 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас провери припремљености за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“, који ће бити одржан у суботу 22. априла 2023. године на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.
 
Министар Вучевић је истакао да је данас био у прилици да се увери да је све спремно за предстојећи приказ способности Војске Србије.
 
— С великим поносом и задовољством могу да констатујем да је успешно извршена генерална проба приказа способности Војске Србије „Гранит 2023“ и то ће бити мој извештај председнику Републике, као врховном команданту. Војска Србије и Министарство одбране с нестрпљењем и с великом надом чека 22. април и суботу која је пред нама, да ово још једном прикажу пред целокупном јавношћу Републике Србије и бројним гостима из иностранства. Заиста сам поносан и користим прилику да честитам и начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије, мојим сарадницима из Министарства одбране и свим људима који су учествовали у припреми. Ово делује врло, врло импресивно и на понос читаве наше отаџбине и свих њених грађана — истакао је министар одбране.
 
Свима је јасно, нагласио је министар Вучевић, колико је Војска Србије напредовала, колико је снажнија, опремљенија, а пре свега оспособљенија, орнија и мотивисанија, него што је то било у годинама иза нас.
 
Министар одбране је упутио позив свим грађанима да у суботу дођу на приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“.
 
— Користим прилику да позовем све грађане Србије на аеродром у Батајници, који носи славно име по једном од највећих хероја и страдалника 1999. године — пуковнику-пилоту Миленку Павловићу, да дођу и улепшају обележавање Дана Војске. Посебно позивам родитеље са децом, школе са ђацима, биће прелеп дан — рекао је министар одбране.
 
На приказу поводом Дана Војске Србије биће ангажовано више од 5000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2300 средстава наоружања и војне опреме и више од 60 ваздухоплова. Биће приказано најсавременије наоружање и војна опрема Војске Србије, као и део средстава из развоја предузећа домаће одбрамбене индустрије.
 
Осим тога, посетиоци ће имати прилику да виде вертикалне маневре специјалних јединица, налете ваздухопловног ешелона и дефиле припадника специјалних јединица опремљених најсавременијим наоружањем и војном опремом.
 
Капије војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ биће отворене у суботу за све грађане од 9 до 15 часова, а најатрактивнији део програма почеће у 11 часова.

Повезане вести