Пријем делегације Клуба генерала и адмирала Србије

Уторак, 28.12.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас делегацију Клуба генерала и адмирала Србије, коју је предводио председник Скупштине Клуба генерал у пензији Миломир Миладиновић.

Током сусрета било је речи о досадашњој сарадњи, плановима за наредни период и начинима на које Војска Србије може пружити подршку овом удружењу, које делује у области од значаја за одбрану.

Генерал Мојсиловић је госте информисао о кључним резултатима Војске Србије у овој години и напорима које државно и војно руководство улажу у даље јачање оперативних и функционалних способности.

На данашњем пријему начелник Генералштаба је уручио војне споменице за учешће у одбрани од НАТО агресије на СРЈ пензионисаним генералима Миломиру Миладиновићу и Винку Пандурeвићу. Генералу Мојсиловићу је овом приликом председник Скупштине Клуба уручио спомен-медаљу поводом 75 година од победе над фашизмом и 15 година Клуба генерала и адмирала Србије.

Клуб генерала и адмирала Србије је струковно удружење формирано ради очувања и неговања слободарских традиција, очувања угледа генерала и адмирала, доприноса одбрамбеној способности Србије и остваривања културних, научних и других потреба.

Повезане вести