Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Уторак, 7.3.2023 | Обука
Обука најмлађе генерације војника на добровољном служењу војног рока свечано је почела данас у центрима Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу.

Војници су у претходних неколико дана прошли период прилагођавања, упознали се са организацијом живота и рада у Војсци Србије, задужили лично наоружање и припремили се за почетак интензивне обуке.

Наредних пет недеља, они ће се оспособљавати за руковање личним наоружањем и извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, савладаће садржаје из стројеве обуке и Правила службе, истовремено унапређујући и своје физичке способности.

Након завршетка основне обуке, војнике очекује оспособљавање за специјалности у оквиру родова и служби за које су регрутовани, а потом и тромесечна колективна обука и активно укључивање у реализацију свакодневних задатака у јединицама Војске Србије.

На добровољно служење војног рока могу се пријавити младићи и девојке који у текућој години навршавају од 19 до 30 година, а јавни оглас за пријаву кандидата је стално отворен.

Повезане вести