Помоћ Војске Србије мештанима села на Пештерској висоравни

Петак, 25.9.2020 | Цивилно-војна сарадња
У складу са плановима цивилно-војне сарадње, припадници Војске Србије ових дана пружају помоћ мештанима села на Пештерској висоравни.

Ђацима основних школа „Јован Јовановић Змај“ у селу Раждагиња и „Рифат Бурџевић Тршо“ у селу Карајукића Бунари у општини Сјеница, припадници Војске Србије даровали су књиге у издању Медија центра „Одбрана“ и заштитна средства за борбу против заразне болести ковид 19.

Припадници Војске Србије су у школама одржали и едукативна предавања о томе како препознати неексплодирано убојно средство и шта у таквим случајевима треба чинити.

Војни лекари и медицински техничари ће већ сутра у селима Буђево и Раждагиња спровести акцију „Војни лекар на селу“, која за циљ има пружање медицинске помоћи мештанима удаљених села са отежаним приступом систему здравствене заштите. У оквиру акције, војни медицинари ће вршити опште лекарске прегледе и обићи стара и непокретна лица.

У тежњи да дају свој допринос унапређењу одвијања наставе у сеоским школама у сложеним условима изазваним епедимијом заразне болести ковид 19, припадници Војске Србије ће наредних дана спровести дезинфекцију просторија у сеоским школама.

Војска Србије је у оквиру своје треће мисије и до сада пружала помоћ становништву на подручју Пештерске висоравни. Више пута је помагала у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса и водоснабдевању локалног становништва, док су акције „Војни лекар на селу“ и „Селу у походе“, које су спровођене у најудаљенијим селима, увек наилазиле на одличан пријем.

Повезане вести