Дан информатичке службе Војске Србије

Среда, 21.2.2024 | Култура и традиција
У Управи за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба Војске Србије и њој потчињеним саставима данас су свечано обележени Дан информатичке службе Војске Србије и Дан Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку.

На свечаностима одржаним тим поводом представљени су резултати које су припадници службе остварили у периоду између двају празника и уручене су награде и похвале најистакнутијим појединцима.

У осврту на постигнуте резултате, истакнути су домети информатичке службе у развоју, увођењу и експлоатацији информационих и командно-информационих система и сервиса у рачунарским мрежама, као и у имплементацији нових решења за заштиту система и безбедности информација у Министарству одбране и Војсци Србије.

Дан информатичке службе и Дан Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку обележавају се у знак сећања на 21. фебруар 1963. године, када је  формирана Шеста управа Генералштаба ЈНА. Овај дан се узима за почетак увођења рачунарске технике у војску.

Повезане вести