Посета делегације Универзитета националне одбране НР Кине

Уторак, 6.6.2023 | Активности НГШ
Делегација Универзитета националне одбране Народноослободилачке армије Кине која борави у вишедневној посети Универзитету одбране у Београду посетила је данас Генералштаб Војске Србије.

Кинеској делегацији, у чијем саставу су руководећи официри Универзитета и полазници Курса стратегијског командовања који се на овом облику усавршавања припремају за највише дужности у систему одбране Народне Републике Кине, током посете су представљени организација, мисије, задаци и део способности Војске Србије.

Делегацију Универзитета националне одбране, коју је предводио заменик комесара те високошколске институције генерал-мајор Хе Сингбо, и највише позициониране полазнике усавршавања примио је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић. Он је гостима пожелео добродошлицу и угодан боравак у Републици Србији, изражавајући уверење да ће ова посета допринети даљем развоју билатералне сарадње у области одбране, а тиме и укупних односа наших земаља, који су засновани на узајамном поштовању и разумевању и традиционалном пријатељству.

У наставку посете Војсци Србије, делегација Универзитета националне одбране била је у прилици да обиђе дивизион 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружан ракетним системом ФК-3.

Повезане вести