Пријем за представнике организација у области спорта

Среда, 22.12.2021 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић приредио је данас пријем за представнике спортских организација поводом завршетка календарске године, у којој су импресивне резултате остварили како спортисти Војске Србије, тако и наши професионални спортисти.

Пријему су присуствовали председник и потпредседник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и Жарко Зечевић, члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић, челни људи Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и Душан Пројовић, селектор кошаркашке репрезентације Светислав Пешић и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић.

Уз добродошлицу прослављеним спортистима и спортским радницима, генерал Мојсиловић је истакао да је поносан на резултате наших такмичара у индивидуалним и колективним спортовима и изразио очекивање да ће они у години пред нама наставити да нижу успехе, али и да ће сарадња Војске Србије са спортским организацијама у земљи наставити да јача, на обострану корист и задовољство.

Спорт у Војсци Србији заузима посебно место будући да је за успешну реализацију војничких задатака неопходан висок ниво физичких способности, које се најбоље развијају кроз спорт. Припадници Војске Србије су и ове године остварили запажене резултате на међународним, националним и локалним такмичењима и спортским манифестацијама и тако на прави начин репрезентовали своју војску и државу.

Повезане вести