Почела вежба Сајбер Тесла 2018

Уторак, 5.6.2018 | Обука

У касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу јуче је почела петодневна командно-штабна вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја Сајбер Тесла 2018, чија је тема одбрана телекомуникационо-информационог система од претњи из сајбер простора.

Подизање способности Војске Србије за реаговање на високотехнолошке нападе и унапређење сарадње државних органа и међународних институција у заштити националног информационог простора, циљеви су овогодишњег Сајбер Тесле.

Руководилац вежбе је пуковник Жељко Ђукић из Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије, а осим припадника Војске Србије и Националне гарде Охаја на вежби учествују и представници приватног и јавног сектора наше земље који обављају послове у области информационе безбедности.

У руководству вежбе, која се изводи у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охајa у области заштите сајбер простора, истичу да је Сајбер Тесла значајна јер се њеним извођењем унапређују капацитети за реаговање на инциденте у сајбер простору, размењују искустава из области информационе безбедности и унапређује билатерална војна сарадња.

Повезане вести