Промоција најмлађих подофицира Ратног ваздухопловства и ПВО

Субота, 18.6.2022 | Из јединица
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници данас је одржана свечаност поводом пријема у професионалну војну службу 73 нова подофицира Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Реч је о полазницима друге класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО који су у професионалну војну службу примљени из грађанства, а након селекције по конкурсу и успешног окончања усавршавања за послове одржавања средстава у јединицама овог вида Војске Србије.

Најуспешнија у овој генерацији је водник Бојана Станисављевић, испред Милоша Марковића, на другом и Антонија Пехчевског, на трећем месту.

Свечаности су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, родбина и пријатељи подофицира који су данас промовисани.

Данашњом промоцијом Војска Србије је јача за нову генерацију подофицира, који спремни дочекују почетне подофицирске дужности у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО, где ће бити у прилици да примене и прошире знања стечена током усавршавања. 

Повезане вести