Обука техничког особља за одржавање хеликоптера Ми-17

Уторак, 8.2.2022 | Обука
На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је обука техничког особља из састава 204. ваздухопловне бригаде за одржавање хеликоптера Ми-17.

Једномесечну обуку пролазе официри и подофицири техничке службе који се оспособљавају за самосталан рад на опслуживању и одржавању хеликоптера Ми-17, као и кандидати за механичаре-летаче, који ће по успешном завршетку ове обуке наставити додатно оспособљавање током летачких задатака на овом типу ваздухоплова. 

Програмом обуке су обухваћени теоријски и практични садржаји из области одржавања ваздухопловних мотора, електроенергетских склопова и опреме за комуникацију, навигацију и спасавање пилота, са посебним освртом на техничку припрему ваздухоплова за летење.

Обука техничког особља у ваздухопловним бригадама реализује се редовно и пролазе је све старешине по пријему у јединицу како се би се осигурао висок ниво оспособљености за рад на одржавању свих типова ваздухоплова и обезбедили потребни предуслови за реализацију наменских задатака ових јединица.

Повезане вести