Војска Србије низом активности обележава свој празник

Среда, 20.4.2022 | Култура и традиција
Поводом 23. априла — Дана Војске Србије, који се обележава у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, данас је одржан низ манифестација у Београду.

Министар одбране др Небојша Стефановић, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковника Душка Жарковића, положио је данас, уз војне почасти, венац на Споменик незнаном јунаку на Авали. 

У Дому Гарде у Београду одржана је свечаност на којој су припадницима Министарства одбране и Војске Србије уручена одликовања из надлежности врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића. Указима председника укупно 219 припадника Министарства одбране и Војске Србије одликовано је златним и сребрним медаљама за заслуге и ревносну службу.

Церемонији уручења одликовања присуствовали су министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић са члановима својих колегијума.

Данашње активности у оквиру прославе празника завршавају се вечерас у Дому Гарде Свечаном академијом поводом Дана Војске Србије.

Повезане вести