Такмичење у војним вештинама у РВ и ПВО и у Централној логистичкој бази

Среда, 5.9.2018 | Обука

Припадници Ратног ваздухопловства и ПВО и припадници Централне логистичке базе имали су прилику претходних неколико дана да покажу своје вештине на такмичењима у војним вештинама која су организована у оквиру ових састава Војске Србије.

Тродневно такмичење припадника Ратног ваздухопловства и ПВО у индивидуалним основним војним вештинама данас је завршено доделом признања најбољим у касарни „НХ Милан Благојевић“ у Крагујевцу. 

Педесет такмичара из свих јединица овог вида Војске Србије такмичило се у дванаест дисциплина. Најинтересантнија су била надметања у гађању из аутоматске пушке, извлачењу рањеника, копању заклона и постављању противтенковских мина. 

Најбоље резултате у укупном пласману постигли су водник Слободан Гајић и десетар Ивица Станковић из 250. ракетне бригаде и десетар Немања Петровић из 98. ваздухопловне бригаде.

У Централној логистичкој бази завршена су такмичења у индивидуалним и колективним војним вештинама, која су реализована на полигонима Првог логистичког центра, стрелишта „Бубањ поток“ и на аеродрому Ковин.

У дводневном надметању 64 такмичара у седам индивидуалних и две колективне војне вештине, у екипној конкуренцији најбоља је била екипа Првог логистичког центра, друго и треће место освојиле су екипе Другог и Трећег складишног батаљона. 

Такмичење је завршено свечаним постројавањем и доделом диплома и пехара које је најбољима уручио командант Централне логистичке базе бригадни генерал Петар Латковић. 

Повезане вести