Снаге ПВО на здруженој вежби „Вихор 2024“

Среда, 10.4.2024 | Обука
Артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства које учествују на здруженој тактичкој вежби „Вихор 2024“ реализују интензивне вежбовне активности и увежбавања за извршавање задатака у борбеним операцијама Војске Србије.

Ракетни дивизиони из вежбајућих састава у овој етапи реализују тактичке радње на маршу и поседање резервних ватрених положаја како би заузеле ефикасан борбени распоред за противваздухопловну одбрану територије и сопствених снага, док део јединица изводи обуку на матичним локацијама.

Акценат је на примени начела прописаних тактиком употребе јединица и увежбавањима борбених послуга у припреми и извршењу гађања циљева у ваздуху. Обука се изводи на готово свим противваздухопловним системима у наоружању Војске Србије, у садејству с јединицама ваздушног осматрања, јављања и навођења и ловачком авијацијом.

ПВО снаге представљају важан део борбене компоненте, који, у условима масовне употребе даљински пилотираних ваздухоплова и других средстава за напад из ваздуха, имају изузетан значај за успех војних операција, па се њихова висока оспособљеност и интеграција у јединствен систем намећу као императив.

Повезане вести