Мултинационална вежба „Cyber Tesla 2019“

Среда, 13.11.2019 | Обука
Командно-штабна вежба Војске Србије и Националне гарде Охаја „Cyber Tesla 2019“, чија је тема одбрана телекомуникационо-информационог система од претњи из сајбер простора, одржава се у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу.

Циљеви овогодишње вежбе „Cyber Tesla“ су изградња војних капацитета система одбране и Националног центра за превенцију ризика у ИКТ системима Републике Србије (Национални ЦЕРТ) за одбрану од високотехнолошких напада и унапређење сарадње са релевантним државним и приватним сектором у циљу заштите информационог простора Републике Србије.

Руководство вежбе из Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије истиче да је вежба „Cyber Tesla“ значајна јер се њеним извођењем унапређују капацитети за реаговање на инциденте у сајбер простору, побољшава координација органа и институција у чијој су надлежности послови информационе безбедности, размењују искустава из области информационе безбедности и унапређује билатерална војна сарадња.

Од 2016. године вежба „Cyber Tesla“ изводи се једном годишње у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја у области заштите сајбер простора. На вежби, такође, учествују и представници приватног и јавног сектора наше земље који обављају послове у области информационе безбедности.

Повезане вести