Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

Четвртак, 24.3.2022 | Култура и традиција
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић учествовао је у комеморативној свечаности код зграде Команде Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији.

Генерал Мојсиловић је, у пратњи начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Желимира Глишовића и начелника штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО пуковника Гордана Павловића, положио венац крај спомен-обележја погинулим припадницима Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Југославије.

Венце су положили и командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, делегација ранијих команданата овог оперативног састава, као и представници органа локалне самоуправе, образовних установа и ветеранских  удружења.

Дан сећања на страдале у НАТО агресији обележен је у командама јединицама и установама Војске Србије комеморативним скуповима и церемонијама полагања венаца на спомен-обележја погинулим припадницима Војске, а Војска Србије је узела учешће и у комеморативним свечаностима на републичком и локалном нивоу.

Повезане вести