Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

Петак, 24.3.2023 | Култура и традиција
Дан сећања на страдале у НАТО агресији на Савезну Републику Југославију обележен је данас комеморативним скуповима у командама, јединицама и установама Војске Србије и полагањем венаца и цвећа крај спомен-обележја погинулим припадницима Војске Југославије.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, положила је венац на спомен-обележје „Херојима 37. моторизоване бригаде“ у касарни „Стефан Немања“ у Рашки.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић је учествовао на комеморативном скупу у касарни „Бањица“ у Београду и том приликом положио венац крај спомен-обележја погинулим припадницима ракетних јединица ПВО у НАТО агресији на СРЈ.

Одајући пошту страдалима у бомбардовању које је почело на данашњи дан пре 24 године, генерал Мојсиловић је истакао да припадници Војске Србије с поносом чувају успомену на војнике и полицајце који су животе положили бранећи отаџбину, али и на све који су невино страдали у бруталном акту агресије на суверену земљу.

Генерал Мојсиловић ће, са члановима свог колегијума, присуствовати и централној државној церемонији поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, којoj ће присуствовати и врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић, министар одбране Милош Вучевић, представници Владе Републике Србије, верских заједница и бројни грађани.

Припадници Војске Србије су узели учешће и у комеморативним активностима у свим гарнизонима и гарнизонским местима, које су, поводом Дана сећања, организовали градови и општине, борачке и друге организације које негују војничке традиције.

Повезане вести