Редовна обука јединица Копнене војске

Четвртак, 9.2.2023 | Обука
У оквиру припрема за ангажовање у Копненој зони безбедности, припадници Копнене војске пролазе комплексну обуку како би у потпуности били оспособљени за реализацију додељених мисија и задатака.

Војници и старешине се током обуке, која се реализује у зимским условима, оспособљавају за реализацију специфичних задатака у Копненој зони безбедности у складу са прописаним правилима ангажовања.

Један од најважнијих сегмената обуке је увежбавање борбених радњи у случају напада на јединицу, као и тактика и процедура које се примењују у спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала. У процесу обуке користи се разноврсна опрема за извиђање и осматрање која омогућава прикупљање и обраду података о стању на територији како у дневним, тако и у ноћним условима.

Реализација обуке у свим условима кључан је предуслов за високу борбену готовост јединица Војске Србије и њихову спремност да, у сарадњи са другим снагама безбедности Републике Србије, у случају потребе брзо реагују и обезбеде мир и сигурност у овом делу земље.

Повезане вести