Интензивна обука у 72. бригади за специјалне операције

Среда, 29.11.2023 | Из јединица
У оквиру редовног оспособљавања у зимском периоду, припадници 72. бригаде за специјалне операције реализују разноврсне садржаје тактичке и ватрене обуке, како у рејону базирања јединице тако и ван мирнодопске локације.

Једном од сегмената обуке у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, данас је присуствовао заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, који је у пратњи команданта бригаде бригадног генерала Мирослава Талијана остварио непосредан увид у оспособљеност припадника јединице за реализацију додељених задатака.

У складу са програмом оспособљавања, борбени тимови су данас увежбавали противдиверзиону и борбу у урбаној средини, извођење противтерористичких и препадних дејстава, усавршавали технике верања и реализовали гађања из различитих типова наоружања.

На обуци активно учествују и професионални војници који су у јединицу примљени почетком августа по Пројекту 5000, а резултати које показују у процесу осопособљавања потврђују њихову спремност и мотивисаност да савладају велика психофизичка напрезања и достигну високе стандарде обучености припадника специјалних јединица.

Реализацијом основне и напредне обуке специјалних јединица, која се у 72. бригади за специјалне операције изводи током целе године, обезбеђује се врхунска оспособљеност војника и старешина за извршавање задатака у свим тактичким, временским и земљишним условима, а тиме и висок ниво борбене готовости ове елитне јединице Војске Србије.

Повезане вести