Обележaвање Дана Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 22.12.2023 | Култура и традиција
У команди и јединицама Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране данас је свечано обележен Дан  вида РВ и ПВО — 24. децембар, у спомен на дан када је 1912. године донето решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу.

Поводом празника, сумирани су резултати рада у години за нама, уручене су награде и признања појединцима и институцијама и положени су венци на спомен-обележја палим припадницима јединица РВ и ПВО.

Централна свечаност је одржана у Дому ваздухопловства у Земуну, уз присуство министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића.

На свечаности је, у осврту на постигнуте резултате, истакнуто да је овај вид Војске Србије у претходној години успешно реализовао све постављене задатке и да су настављени циклус снажног опремања сложеним борбеним системима и попуна јединица кадром свих профила, чиме су значајно унапређене способности за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије.

Свечаном скупу у Дому ваздухопловства присуствовали су и командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, у својству домаћина, затим представници јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе, верских заједница, установа и институција са којима овај вид Војске Србије сарађује, као и бројни други гости.

Гости су били у прилици да након завршене церемоније погледају изложбу „100 година националне ваздухопловне индустрије“ у галерији „Икар“.

Повезане вести