Обука за борбену употребу оклопно-извиђачких возила

Уторак, 19.12.2023 | Обука
На вежбовном простору у околини Ниша у току је колективна обука припадника Оклопно-извиђачког батаљона за реализацију наменских задатака у зимским условима уз употребу оклопно-извиђачких аутомобила БРДМ-2МС.

Ова обука је део редовних вежбовних активности јединице које се у циклусима реализују током целе године ради одржавања високог нивоа оспособљености професионалног састава за реализацију обавештајног обезбеђења у операцијама Војске Србије.

Извиђачи током ове фазе обуке увежбавају тактичке радње и поступке приликом извођења извиђачких патрола, препада и заседа, и усавршавају технике вожње оклопно-извиђачких возила на различитим теренима. Осим за реализацију извиђачких задатака, припадници јединице се оспособљавају и за правилно и безбедно руковање и одржавање ових сложених борбених система.

Континуирана обука је кључна за очување високе борбене готовости Оклопно-извиђачког батаљона и оспособљености припадника јединице да у различитим тактичким, временским и земљишним условима извршe све додељене задатке и тако обезбедe обавештајне податке неопходне за успех операција Копнене војске и Војске Србије.

Повезане вести