Провера спремности за мисију УН у Либану

Четвртак, 18.4.2019 | Мултинационалне операције

У Центру за обуку јединица за мултинационалне операције у току је провера спремности јединица Копнене војске и Команде за обуку за учешће у мисији Уједињених нација у Либану.

Четвородневна вежба евалуације пешадијске чете Друге бригаде копнене војске и вода за заштиту снага из јединица Команде за обуку, под називом „Српски штит 14“, одвија се у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ у близини Бујановца.

На вежби и током припрема за упућивање у мисију УН у Либану пешадијска чета и вод за заштиту снага раде у условима сличним оним у Либану, а „инциденти“ на вежби су у потпуности прилагођени ситуацијама у којима се припадници Војске Србије могу наћи током извршавања задатака у зони операције.

Евалуаторски тим из Генералштаба Војске Србије проверава спремност јединица за поседање истуреног базног кампа и организацију рада на бази, патролирање, обезбеђење сталног контролног пункта, конвоја и ескорта, контролу масовних окупљања, поступке у случају наиласка на минско-експлозивне препреке, напада на патролу или базу и друге ситуације.

Провери припадника Друге бригаде копнене војске пред упућивање у мировну операцију присуствовали су представници Оружаних снага Краљевине Шпаније, у састaву чијег батаљона у Либану ће наша чета извршавати задатке.

Повезане вести