Летачка обука кадета на борбеним хеликоптерима

Понедељак, 4.3.2024 | Обука
У току је реализација летачке обукe кадета пете године Војне академије на борбеним хеликоптерима „гама“. 

Обука представља завршни сегмент оспособљавања кадета Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство за почетне официрске дужности пилота у хеликоптерским ескадрилама Војске Србије. 

Програмом обучавања, обухваћени су сви раздели летачке обуке, са акцентом на борбену обуку, како би будући пилоти били у потпуности оспособљени за употребу овог типа ваздухоплова, који је намењен за извођење дејстава по циљевима на земљи у оквиру ваздухопловне ватрене подршке маневарским снагама у операцијама Војске Србије. 

Кадети су претходно успешно савладали земаљску припрему у техничкој учионици, као и летачку обуку на лаком вишенаменском хеликоптеру „газела“ на којем су се обучавали током претходне године школовања.

Реализација интензивне летачке обуке кадета, још током школовања на Војној академији, омогућена је захваљујући великим улагањима у ратно ваздухопловство Војске Србије и вишеструким увећањем доступности ваздухоплова за обуку. На тај начин се обезбеђује да се они, одмах по пријему почетних официрских дужности, фокусирају на напредне облике обуке и преобуку за најсавременије типове борбених и вишенаменских хеликоптера у наоружању Војске Србије.

Повезане вести