Замена тима Војске Србије у мисији ЕУ у Сомалији

Среда, 28.2.2024 | Мултинационалне операције
Припадници Војске Србије који су од августа прошле године били ангажовани у војној операцији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије вратили су се синоћ у Републику Србију након успешног завршетка учешћа у мисији и предаје дужности новом контингенту.

Њих су замениле колеге лекари и медицински техничари из Министарства одбране и Војске Србије који су у зону операције упућени средином овог месеца и који су, након примопредаје дужности, започели своје шестомесечно ангажовање. Они ће, као и њихови претходници, бити ангажовани на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих припадника снага у мисији.

Наш контингент у Сомалији чине штабни официр на дужности начелника санитетске службе у команди мисије и петочлани медицински тим задужен за санитетску подршку обуке и примарну медицинску заштиту међународних снага стационираних на аеродрому у Могадишу.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије започела 2012. године, а до сада је у овој мисији било ангажовано више од 120 лекара и медицинских техничара, на дужностима у команди и санитетском тиму.

Повезане вести