Обука органа информатичке службе Војске Србије

Четвртак, 23.6.2022 | Обука
У Центру за обуку везе и информатике у Горњем Милановцу у току је обука кадра информатичке службе за коришћење и одржавање информационих система у оперативној употреби у Војсци Србије.

Обуку похађају старешине и цивилна лица којима је у опису посла рад на географским и командно-информационим система развијеним за потребе командовања и руковођења у систему одбране.

У складу са програмом обучавања, полазници се оспособљавају за успостављање и одржавање информационих сервиса, заштиту података и безбедности и администрацију информационих система, који су настали као плод рада експерата из Управе за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба Војске Србије и њој потчињених састава.

Обука органа информатичке службе прати савремене трендове и најновија сазнања у области информационих технологија и у потпуности је прилагођена потребама Војске Србије. По завршетку обучавања Војска Србије ће добити нову генерацију обучених специјалиста, потпуно оспособљених за одржавање и администрацију информационих система.

Повезане вести