Начелник Генералштаба обишао јединице у Ваљеву, Шапцу и Сремској Митровици

Уторак, 11.2.2014 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас јединице Војске Србије у гарнизонима Ваљево, Шабац и Сремска Митровица. Обилазак ових јединица почео је у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, где је начелника Генералштаба дочекао командант Команде за обуку генерал-мајор Ђокица Петровић.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас јединице Војске Србије у гарнизонима Ваљево, Шабац и Сремска Митровица.

Обилазак ових јединица почео је у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, где је начелника Генералштаба дочекао командант Команде за обуку генерал-мајор Ђокица Петровић. О стању у својим јединицама, најважнијим задацима у претходној и текућој години и циљевима које су поставили пред јединице којима командују реферисали су командант Другог центра за обуку потпуковник Љубиша Стошић, командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Маринко Павловић, командант 24. дивизиона самоходних вишецевних лансера ракета (СВЛР) потпуковник Саша Радосављевић и командант 22. пешадијског батаљона мајор Милан Медић. Генерал Диковић је, потом, обишао део просторија за живот и рад припадника ваљевског гарнизона.

У шабачкој касарни „Церски јунаци“ начелника Генералштаба дочекао је командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић. О задацима и циљевима својих јединица генерала Диковића известили су потпуковник Синиша Маринковић, командант 1. понтонирског батаљона и потпуковник Радомир Јањић, командант 2. складишног батаљона. Генерал Диковић одао је признање понтонирском батаљону за рад у протекле две године и истакао да је реч о најбољој јединици те врсте у нашој војсци.

Након обиласка касарне „Бошко Палковљевић Пинки“, у Сремској Митровици, у којој се налазе 15. тенковски батаљон, 16. механизовани батаљон и 13. дивизион СВЛР, генералу Диковићу реферисали су команданти ових јединица мајори Слободан Станковић, Борислав Крњајић и Верољуб Бунијевац.

У свакој од поменутих касарни, начелник Генералштаба информисао је припаднике војске о тренутном стању у Војсци Србије, кључним задацима и активностима у 2014. години. О актуелним питањима и плановима у областима за које су одговорни, присутне су информисали начелници организационих целина Генералштаба – Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић, Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, Управе за логистику пуковник Жељко Нинковић и Одељења за финансије пуковник Милош Милетић, као и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић.

Повезане вести