Учешће припадника Војске Србије на вежби у Немачкој

Уторак, 7.9.2021 | Обука
Пешадијска чета из састава Четврте бригаде копнене војске налази се у Савезној Републици Немачкој где ће учествовати на међународној вежби „Укрштене сабље 21“.
 
Циљ вежбе, која се одржава у мултинационалном центру за обуку „Хоенфелс“, је развој интероперабилности и међусобног разумевања копнених војски партнерских земаља у току извођења операција подршке миру. Учешћем на овој вежби унапређује се способност јединица Војске Србије за реализацију задатака из прве мисије на тактичком нивоу.

Вежбу организују Европска и Афричка команда Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, а ове године, осим из САД и Србије, учествују припадници оружаних снага Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Велике Британије, Мађарске, Молдавије, Италије, Литваније, Пољске, Румуније, Северне Македоније, Украјине и Француске.

Војска Србије је на вежби „Укрштене сабље“ први пут узела учешће 2012. године, са једним пешадијским водом, а од 2016. године на овој вежби учествује по једна пешадијска чета из састава Копнене војске.

Повезане вести