Обилазак јединица Команде за обуку у гарнизону Крушевац

Уторак, 7.11.2023 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима део јединица Команде за обуку које базирају у гарнизону Крушевац.

Том приликом је сагледао организацију живота и рада, капацитете за обуку, смештај људи, материјалних средстава и борбене технике у Расинској бригади и Центру за обуку логистике и примио извештаје командира и команданата о степену реализације текућих задатака.

Генерал Мојсиловић је током боравка у Центру за обуку логистике обишао и обуку војника на служењу војног рока генерације „септембар 2023“ и присуствовао приказу дела оспособљености професионалног састава.

Oвом приликом је одржано и информисање кључног персонала јединица о тежишним задацима Војске Србије и плановима за даље унапређење способности, као и о мерама које се предузимају за побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка јединица у Крушевцу били су командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић, начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) бригадни генерал Саво Иришкић и начелник Управе за обуку и доктрину (Ј-7) бригадни генерал Мухарем Фазлић.

Повезане вести