Завршетак добровољног служења војног рока генерације „март 2017“

Четвртак, 31.8.2017 | Актуелности

Свечани испраћаји војника, који су добровољно одслужили војни рок у генерацији „март 2017. године“, уприличени су данас у командама и јединицама Војске Србије.

Свечани испраћај војника, који су добровољно одслужили војни рок у генерацији „март 2017“, уприличени су данас у јединицама Војске Србије.

У касарни „Народни херој Милан Тепић“ у Јакову, командант Команде за развој Београдске бригаде пуковник Мирослав Стефановић уручио је војницима значке и захвалнице и поручио им да су са овде усвојеним знањем и вештинама „потпуно способни да наставе своје усавршавање као професионални припадници Војске Србије“.

- Посебно ми је задовољство што испраћам групу младих који су завршили добровољно служење војног рока. То је група која је све задатке извршила крајње одговорно и драго ми је да у нашој земљи и даље постоје изузетно добри и млади људи који дисциплиновано, одговорно и поуздано извршавају веома сложене задатке карактеристичне за Војску Србије. Службовање у војсци је корисно, јер ће младима свакако помоћи да муке и тешкоће у животу лакше савладају. Један део тих младих већ намерава да настави да ради у јединицама Војске Србије у својству професионалних војника, а порука осталима је да могу да се пријаве на конкурс који је расписан, јер су са овде усвојеним знањем и вештинама потпуно способни да наставе своје усавршавање као професионални припадници Војске Србије, рекао је пуковник Стефановић.

Војник Марко Вучковић из Лебана, апсолвент Правног факултета, пријавио се на добровољно служење војног рока јер је желео да настави породичну традицију.

- Желим да приступим Војсци Србије као професионални војник. Овде сам стекао пријатеље за цео живот, искуство је било одлично, обука такође и препоручио бих свим младима да се пријаве на служење војног рока, каже Вучковић.

Исту поруку има и војник Дејан Вемић из Београда, апсолвент Економског факултета.

- Мени су сви у породици припадници Војске Србије те и ја желим да остварим каријеру у тој институцији. Током служења војног рока било је и лаких и тешких момената, али свакако бих овакво искуство препоручио свима, истиче Вемић.

Војници на завршној свечаности у јединицама Копнене војске изразили су своје емоције и радост поздрављајући се са својим дојучерашњим командирима и друговима из војске.

Командант 15. тенковског батаљона у касарни „Бошко  Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици потпуковник Борислав Крњајић се захвалио војницима на залагању и пожртвованом раду истичући да су војници дали свој пун допринос у реализацији свих задатака са којима је јединица била суочена. Војници Петровић Немања и Ђурић Немања наставиће свој професионални пут у редовима Војске Србије, конкуришући на места професионалних војника пре свега зато што се, добро осећају у војном колективу и где је, како и сами кажу, све на прави начин организовано, а допада им се другарство које влада међу војницима.

У Мешовитој артиљеријској бригади у касарни „Мија Станимировић“ у Нишу војнике је испратио командант бригаде пуковник Звонко Стојковић, у новосадској касарни „Александар Берић“ начелник штаба капетан бојног брода Венко Механџиски, као и у другим касарнама Војске Србије, где су уприличени свечани испраћаји војника на добровољно служење војног рока генерације „март 2017“, где су их најодговорније старешине испратиле из својих састава.

Данас је отпуштено око 300 војника генерације „март 2017“, који су великом мотивисаношћу, упорношћу и извршавањем свих задатака током добровољног служења војног рока, на најбољи начин потврдили своју оданост отаџбини.

За успешно завршење војног рока, данас су додељене Значке и Захвалнице отаџбине, војна признања која се додељују војницима након одсужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије. 

Повезане вести