Учешће јединица Војске Србије на вежби у Немачкој

Петак, 10.12.2021 | Међународна сарадња
Припадници Војске Србије учествују на међународној вежби „Здружени одговор 16“ (Combined Resolve 16), која се од 6. до 20. децембра одржава у мултинационалном центру за обуку „Хоенфелс“ у Савезној Републици Немачкој.

Вежбу заједнички организују Европска и Афричка команда Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, а осим пешадијског вода и вода војне полиције из састава Војске Србије, на њој учествују и припадници оружаних снага десет других земаља, укупно око 4600 војника и старешина.

Циљ вежбе је развој интероперабилности и међусобног разумевања копнених војски партнерских земаља у току извођења операција подршке миру, а током вишенедељног боравка на полигону у Немачкој увежбавају се тактике, технике и процедуре које се примењују приликом нападних и одбрамбених операција на тактичком нивоу и борбе у урбаној средини у дневним и ноћним условима.

Војска Србије учествује на вежби под називом „Здружени одговор“ у Савезној Републици Немачкој од 2012. године ангажовањем јединица ранга вода или чете из састава Копнене војске.

Повезане вести