Састанак начелника Генералштаба са командантом Кфора

Среда, 14.6.2023 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом Кфора генерал-мајором Анђелом Микелеом Ристучом, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.

На састанку, који је одржан у сенци појачаних тензија на северу Покрајине, било је речи о настојањима да се избегне даље погоршање безбедносне ситуације на терену и обезбеди сигурно и безбедно окружење за српско становништво, које трпи противправно насиље Привремених институција самоуправе у Приштини.

У разговору је изражена обострана посвећеност очувању мира и стабилности и указано на значај контаката на свим нивоима између Војске Србије и међународних снага на Косову и Метохији за успешно превентивно деловање и спречавање настанка криза на територији јужне српске покрајине.

Начелник Генералштаба је изнео чврст став и очекивање наше стране да ће Кфор, као једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији, стриктно, потпуно и непристрасно спроводити мандат који му је додељен Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и заштитити Србе и њихово национално, културно-историјско и верско наслеђе у Покрајини.

Повезане вести