Обилазак 72. бригаде за специјалне операције

Среда, 26.6.2024 | Из јединица
Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас 72. бригаду за специјалне операције у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Том приликом су министру Гашићу представљени намена, задаци и историјат јединице, а након тога и део способности припадника 72. бригаде за специјалне операције и наоружање и војна опрема којима располажу.

Истичући да му је велика част и задовољство што је данас имао прилику да обиђе припаднике 72. бригаде и разговара са њима, министар одбране је рекао да је та јединица једна од најбољих у нашој земљи.

— Република Србија и њени грађани могу бити спокојни, јер о њиховој безбедности и сигурности брине 72. бригада за специјалне операције, чији су припадници спремни да бране своју земљу у сваком тренутку. Стога је попуна ове бригаде кадром један од наших приоритета. Млади, одважни, храбри, заинтересовани за рад у елитним, специјалним јединицама, сви који желе да докажу одговорност и патриотизам треба да се пријаве на конкурс који је у току и да тестирају себе и своје могућности, како би стали у строј одабраних — рекао је министар Гашић.

Министар одбране је нагласио да ће се у наредном периоду радити на даљем опремању јединице и стварању још бољих услова за рад.

Данашњем обиласку присуствовали су начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба генерал-мајор Тиосав Јанковић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и начелник Кабинета начелника Генералштаба пуковник Слађан Христов.

Повезане вести