Висока прецизност ватре вучне артиљерије

Понедељак, 19.9.2022 | Обука
Припадници Мешовите артиљеријске бригаде успешно су завршили вишедневне вежбовне активности и бојева гађања на војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.
 
Обуку су реализовали припадници топовско-хаубичког дивизиона из састава ове бригаде са циљем одржавања и унапређења оспособљености за пружање артиљеријске ватрене подршке јединицама Копнене војске. 

Артиљерци су на полигону извели низ тактичких вежби током којих су увежбавали поседање и премештање ватреног положаја, извиђање, откривање циљева, прорачун елемената за гађање и коректуру артиљеријске ватре, да би потом реализовали бројна вежбовна и бојева гађања из вучних топ-хаубица 152 мм М-84 „нора“. 

Постигнути резултати артиљеријских бојевих гађања говоре да су припадници јединице одлично оспособљени да остваре изненадну, тачну и ефикасну ватру по додељеним циљевима и тако дају снажан допринос успеху одбрамбених и нападних операција.

Управо завршена обука део је ширих вежбовних активности Мешовите артиљеријске бригаде у теренским условима, које се изводе по циклусима током целе године како би се обезбедила висока борбена готовост за реализацију задатака у складу са наменом јединице.

Повезане вести