Замена контингента Војске Србије у мисији ЕУ у Централноафричкој Републици

Понедељак, 10.10.2022 | Мултинационалне операције
У војној мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике претходне недеље је реализована замена контингента Војске Србије ангажованог у овој мировној операцији.

У саставу нашег контингента, који ће наредних шест месеци извршавати задатке у зони операције, су штабни официр на дужности начелника санитетске службе у мисији и шесточлани медицински тим који ће бити задужен за лечење повређених и оболелих припадника мисије и обуку безбедносних снага Централноафричке Републике. 

Они су заменили своје колеге лекаре и медицинске техничаре који су током шестомесечног ангажовања успешно реализовали све задатке у складу са мандатом мисије, и тако на најбољи начин презентовали професионализам и обученост припадника санитетске службе Војске Србије.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније у Централноафричкој Републици започела 2016. године, а ангажовањем у војним операцијама ЕУ, које се реализују у оквиру заједничке безбедносне и одбрамбене политике, припадници Војске Србије осим очувању мира у свету, непосредно доприносе и јачању спољнополитичке позиције наше земље.

Повезане вести