Успешан наступ Војске Србије на Међународним војним играма

Субота, 4.9.2021 | Међународна сарадња
Свечаном завршном церемонијом у парку Патриот надомак Москве у Руској Федерацији данас су затворене ,,Међународне војне игре 2021“.

Овогодишње Међународне војне игре одржане су од 23. августа до 4. септембра на територији Русије и 10 земаља суорганизатора, међу којима је први пут била Србија. На овом престижном такмичењу, у надметању у 34 дисциплине учествовале су екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије такмичили су се у пет дисциплина.

Највећи успех остварила је екипа Војске Србије у дисциплини „Чувар реда“, која је по први пут одржана у нашој земљи, освојивши златну медаљу у конкуренцији тимова војне полиције из Русије, Казахстана, Ирана, Кипра и Катара.

Одличан резултат остварили су и војни возачи у дисциплини „Војни рели“ који су освојили седам медаља — бронзу у екипној трци, сребро и бронзу у трци са бојевим гађањем, као и једну сребрну и три бронзане медаље у индивидуалним тркама у категорији неборбених возила „Камаз” и „Урал”.

Тенкисти који су учествовали на полигону Алабино у дисциплини „Тенковски биатлон“, у веома јакој конкуренцији екипа из 19 земаља, остварили су пласман у полуфинале овог такмичења, док је наша екипа у дисциплини „Снајперска граница“ одржаној у Белорусији у укупном пласману заузела шесто место. 

Представници Министарства одбране и Војске Србије освојили су и три значајне награде — једно прво и два трећа места на такмичењу „Армија културе“ на коме су представљене историја, традиција и национална култура, музика и фолклор земаља учесница.

Повезане вести