Обука на модернизованом „огњу“

Среда, 22.12.2021 | Обука
На полигонима у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици реализује се редовна обука војника рода артиљерије на дигитализованим самоходним вишецевним лансерима ракета М-17 128 мм „огањ“.

Војници на служењу војног рока генерације „септембар 2021“ и професионални војници који су распоређени на дужности у оквиру послуга „огња“ оспособљавају се за борбену употребу овог модернизованог артиљеријског система у свим временским и земљишним условима.

У овом периоду тежиште је на увежбавању тактичких радњи и процедура за извршење посредног артиљеријског гађања, које обухватају поседање ракетног положаја, превођење оруђа из маршевског у борбени положај, заузимање елемената за гађање и рад послужилаца након издавања команде за гађање. 

Дигитализовани  самоходни вишецевни лансер ракета М-17 128 мм „огањ“ је савремени артиљеријски ситем намењен за остваривање изненадне и концентрисане артиљеријске ватре по циљевима великих размера. Опремање Војске Србије овим оруђем значајно је унапредило ватрене могућности јединица за поуздану, брзу и прецизну артиљеријску подршку током извођења борбених операција.

Повезане вести