Обилазак дежурне јединице ловачке авијације

Четвртак, 31.12.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао је уочи Нове године дежурну јединицу ловачке авијације на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници.

Министар Стефановић је, након приказа процеса узбуњивања и припрема за полетање дежурног ловачког пара, подсетио да су то људи који раде без обзира да ли је Нова година, дан, ноћ или какви су метео-услови.

— Дежурни ловачки пар који бди над нашом слободом и нашим небом, ови пилоти које сте имали прилике да видите како у најкраћем могућем року излазе на писту, како узлећу и спремају се за извршење својих задатака, не знају за страх нити за било какве друге препреке. То су људи чији животи су посвећени нашој отаџбини, заштити нашег неба и наше слободе — рекао је министар Стефановић.

Министар одбране је оценио да су снага наше војске њени људи — пилоти, тенкисти, пешадинци и сви они који даноноћно раде и боре се да наша земља буде стабилна, безбедна и гарант стабилности читавог региона.

— Снага војске су њени људи, а снага Србије је наша војска. Желим овим момцима и свим другима у систему одбране срећну Нову годину и надам се да ће увек остати овако посвећени и одважни као што су данас — рекао је министар Стефановић.

Повезане вести