Обука снага Војске Србије у Копненој зони безбедности

Уторак, 4.1.2022 | Обука
Припадници Војске Србије који су током новогодишњих и божићних празника ангажовани на задацима дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у празничне дане реализују обуку како би очували и унапредили борбену готовост за извршавање наменских задатака.

Обука се изводи у базама и на поседнутим објектима у оквиру редовних активности и представља наставак и надоградњу обучавања које јединице Војске Србије реализују пре упућивања у Копнену зону безбедности. 

Тежиште је на увежбавању борбених радњи и поступака у случају напада на снаге Војске Србије, као и тактика, техника и процедура које се примењују у спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала. 

Безбедносна ситуација у Копненој зони безбедности је стабилна, а сталном обуком припадника Војске Србије даље се унапређује оспособљеност за извршавање специфичних задатака дуж административне линије у сарадњи са другим органима безбедности Републике Србије и Кфором, како би се осигурало мирно и безбедно окружење за све грађане.

Повезане вести