Обука у Мешовитој артиљеријској бригади на топ-хаубицама 152 мм

Уторак, 8.2.2022 | Обука
У касарни „Мија Станимировић“ у Нишу и на привременом полигону „Рујничка коса“ у току је редовна обука професионалног састава Мешовите артиљеријске бригаде на топ-хаубицама 152 мм М-84 „нора“.
 
Oбука у јединици се изводи током целе године, ради очувања и унапређења оспособљености за ефикасну борбену употребу овог артиљеријског система, а у овој фази припадници јединице се практично обучавају за извршавање колективних задатака.

Посебна пажња се поклања увежбавању радњи и поступака приликом поседања ватреног положаја, правовременог откривања и уочавања циљева, прорачуна и правилног заузимања елемената за извршење гађања, као и раду послуга након издaвања команде за гађање.

Овај период обучавања се завршава покретним логоровањем, када ће се на више локација проверити обученост за обављање широког спектра задатака јединице и бити изведена тактичка вежба са бојевим гађањем. 

Топ-хаубица 152 мм М-84 „нора“ је намењена за ватрену подршку јединицама Копнене војске у извођењу борбених операција, остваривањем снажне, брзе и прецизне ватре по циљевима на великим даљинама.

Повезане вести