Билатерални сусрети генерала Живковића у Русији

Среда, 6.8.2014 | Међународна сарадња

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић, који борави у вишедневној посети Руској Федерацији, састао се јуче са начелником инжињеријских јединица Копнене војске РФ генерал-потпуковником Јуријем Ставицким. Генерали Живковић и Ставицки разговорали су о могућностима за унапређење међусобне сарадње.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић, који борави у вишедневној посети Руској Федерацији, састао се јуче са начелником инжињеријских јединица Копнене војске РФ генерал-потпуковником Јуријем Ставицким.

Генерали Живковић и Ставицки разговорали су о могућностима за унапређење међусобне сарадње. Истичући да Русија поседује капацитете за обуку инжињеријских јединица, генерал Ставицки упутио је позив за учешће српских војника на такмичењу понтонирских јединица „Отворене воде“, које ће се одржати следеће године у Русији.

Генерал Живковић посетио је јуче и Другу гардијску мотострељачку „Таманску“ дивизију, која је домаћин „Тенковског биатлона 2014“, где је разговарао с командантом те јединице генерал-мајором Андрејем Сићевојeм. Двојица генерала разговарала су о могућностима за извођење заједничке обуке и вежби, с посебним акцентом на обуци за борбу у урбаној средини.

Повезане вести