Обилазак Гарде Војске Србије

Уторак, 8.12.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, у пратњи начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића, обишао је данас јединице Гарде Војске Србије у касарни „Дедиње“ у Београду.

Министар Стефановић је истакао да му је велика част што је обишао Гарду, јединицу Војске Србије која је присутна у свакодневном животу грађана Србије, и која у свом саставу има људе који су изузетни професионалци и главни ресурс ове јединице.

— Њене припаднике можемо да видимо на бројним манифестацијама и активностима и у земљи и иностранству. Они дочекују званичнике других земаља, учествују на манифестацијама других држава, попут парада какве смо могли да видимо претходних година, њихов Оркестар је светски познат... Припадници Гарде, односно 25. батаљона војне полиције, обезбеђују и велики број војних објеката у Београду, али и репрезентативне и друге стратешке објекте које чувају, логистички обезбеђују и о којима се старају и брину — рекао је министар одбране, додајући да су припадници Гарде увек и свуда на висини задатка.

Министар Стефановић је нагласио је да је реч о јединици која гаји традицију још из времена Обреновића.

— Гарда данас у свом саставу има људе, који су главни ресурс ове јединице, који су изузетни, професионалци и чине нашу земљу поносном. Мој посао је да им помогнем да у наредном периоду уложимо још средстава како би били још боље опремљени и оснажени, а њихов да наставе да брину о нашој земљи као што су то чинили до сада — поручио је министар Стефановић.

Током данашње посете, министар одбране је обишао тактичко-технички збор опреме на употреби у Гарди Војске Србије, Параклис Светог Ђорђа и спомен-собу јединице, и у спомен-књигу је уписао: „Увек браните част и образ отаџбине Србије, као што то чините и данас. Нека је вечна слава свим страдалим припадницима Гарде, који су своје животе дали за слободу и независност наше земље.“

Повезане вести