Тенкисти Војске Србије стигли у Русију на Тенковски биатлон

Субота, 19.7.2014 | Актуелности

Припадници Војске Србије који ће бранити боје наше земље на предстојећем Тенковском биатлону у Руској Федерацији стигли су данас у раним јутарњим часовима у Москву. Већ после неколико сати, наши тенкисти почели су припреме, пре свега упознавање са руским борбеним возилима које ће користити на такмичењу.

Припадници  Војске Србије који ће бранити боје наше земље на предстојећем Тенковском биатлону у Руској Федерацији стигли су данас у раним јутарњим часовима у Москву. Већ после неколико сати, наши тенкисти почели су припреме, пре свега упознавање са руским борбеним возилима које ће користити на такмичењу.

На полигону легендарне Катамировксе дивизије наша екипа данас је са колегама из Анголе и Венецуеле обавила уводне припреме. Наредних дана пет тенковских посада из наше војске интензивно ће тренирати.

На овогодишњем Тенковском биатлону очекује се учешће најмање 11 земаља, међу којима су и тенковске „супер-силе“ попут Кине, Индије и наравно домаћина Русије, па српским оклопњацима, који на том надметању учествују први пут, свакако неће бити лако да направе добар пласман. У наредним данима знаће се и коначан број учесника.

Пуковник Жељко Кузмановић, вођа српске екипе, оценио је да је морал наших момака на завидном нивоу у шта су се данас увериле и њихове колеге из иностранства.

Екипа Медија центра „Одбрана“ и Војнофилмског центра „Застава филм“ свакодневно ће извештавати из Нарофламиска и Алабина код Москве од данас, па све до 17. августа када се такмичење завршава.

Повезане вести