Провера обучeности војника рода оклопних јединица

Петак, 31.3.2023 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу реализована је провера обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „децембар 2022“ којима први период обучавања траје четири месеца.

У овој групи су војници специјалности возача и нишанџија на тенку М-84, те нишанџија и стрелаца на борбеном возилу пешадије М-80А, којима због сложености специјалистичка обука траје месец дана дуже. Они су се у претходна два и по месеца, у дневним и ноћним условима, обучавали за извођење тактичких радњи и задатака и реализовали сва програмска гађања личним и наоружањем рода оклопних јединица, како би спремни приступили провери обучености.

На провери, која је реализована током два дана, војници су у саставу посада практично решавали тактичке задатке и показали одличну оспособљеност и обученост за рад на средствима и опреми у оквиру својих специјалности.

У наставку служења војног рока војници ће стечена знања и вештине примењивати у саставу оклопних и механизованих батаљона Копнене војске, у којима ће реализовати колективну обуку и бити активно укључени у извршавање свакодневних задатака.

Повезане вести