Завршне припреме за такмичење „Чувар реда“

Уторак, 24.8.2021 | Међународна сарадња
У току су завршне припреме за међународно такмичење јединица војне полиције „Чувар реда“ које ће се од 30. августа до 3. септембра одржати на војним комплексима „Жича“ и „Берановац“ у Краљеву. 

У овој дисциплини Међународних војних игара, која се по први пут организује у Србији, наша екипа ће се надметати за титулу најбоље јединице војне полиције у конкуренцији екипа из Казахстана, Катара, Кипра, Ирана и Руске Федерације, док ће у својству посматрача учествовати представници Белорусије, Грчке, Египта и Мађарске. 

Такмичарске екипе су претходних дана стигле у Србију и почеле са тренинзима и припремама које ће трајати све до свечаног отварања 29. августа на централном краљевачком тргу. Војни полицајци из шест земаља прошли су кроз ригорозне селекције и такмичења на националном нивоу, како би стeкли право да бране боје својих држава на финалном надметању у нашој земљи.

Војни полицајци такмичиће се у четири дисциплине. Прве две фазе реализоваће се 30. и 31. августа на војном комплексу „Жича“ и састојаће се од такмичења у гађању појединаца и тимова у условима који симулирају реалне борбене ситуације. Трећа фаза названа „Патролна стаза војног полицајца“ на војном комплексу „Берановац“ 1. септембра биће сложени тест вештина коју ће тимови морати да покажу приликом решавања тактичких задатака својствених њиховој служби. На истом месту, 3. септембра, одржаће се завршна фаза такмичења – „Трка хероја“ у којој ће комплетан тим, који броји пет људи, морати да за што краће време претрчи захтевну стазу дужине 12 километара и савлада 30 препрека што ће бити својеврстан тест физичке припремљености и тимског духа. 

О регуларности такмичења, строгом поштовању пропозиција и евидентирању резултата бринуће се Главна судијска комисија у којој ће бити представници свих земаља учесница.

Повезане вести