Обука у теренским условима будућих подофицира РВ и ПВО

Понедељак, 25.7.2022 | Обука
На полигону „Пескови“ код Пожаревца у току је обука у теренским условима полазника треће класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Полазници су кандидати из грађанства који су испунили све услове конкурса из фебруара ове године и успешно савладали први модул обучавања за позив подофицира Војске Србије.

Они током обуке на „Песковима“ стичу практична знања и вештине за обављање почетних подофицирских дужности и командовање групом, послугом и тимом, у коју сврху пролазе садржаје из лидерства, војне топографије, тактичке и ватрене обуке. 

По завршеном обучавању у теренским условима полазници ће бити упућени на специјалистичку обуку у Центар за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО, где ће се практично оспособљавати за руковање средствима родова и служби, након чега их очекује стажирање у јединицама Војске Србије до завршетка курса. 

Оспособљавање кандидата из грађанства за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО траје шест месеци и реализује се у четири модула, а они који успешно савладају све садржаје биће промовисани у чин водника и ступити у строј старешина Војске Србије.

Повезане вести