Обука војника за специјалности родова Копнене војске

Петак, 26.1.2024 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2023“ за специјалности родова пешадије, артиљерије и оклопних јединица.

Војници су у ову јединицу распоређени након завршетка основне обуке, како би у складу са својим специјалностима били оспособљени за обављање војничких дужности за које су регрутовани.

Тежиште је на оспособљавању за борбену употребу наоружања рода и увежбавању тактичких радњи у нападу и одбрани. Обука се изводи у посебно опремљеним кабинетима и на полигонима у касарни „Павле Јуришић Штурм“, који војницима пружају одличне услове за стицање знања и вештина о употреби борбених средстава, њиховом опслуживању и основном одржавању.

Војнике у наставку очекују комплекснији садржаји обучавања на терену и програмска гађања из наоружања рода, а потом и провера оспособљености за извршавање војничких задатака, чиме ће фаза специјалистичке обуке бити завршена.

Последња три месеца служења војног рока војници ће провести на колективној обуци у јединицама Копнене војске, у којима ће бити активно укључени у реализацију свакодневних задатака, а они који желе да стану у строј професионалних припадника Војске Србије могу се за то већ сада пријавити.

Повезане вести