Посета представника француског Института за високе студије националне одбране касарни у Јакову

Четвртак, 23.2.2017 | Међународна сарадња

Представници француског Института за високе студије националне одбране посетили су данас касарну „НХ мајор Милан Тепић“ у Јакову где су обишли Други ракетни дивизион 250. ракетне бригаде за ПВД.

Представници француског Института за високе студије националне одбране који у оквиру студијског путовања бораве у нашој земљи, посетили су данас касарну „НХ мајор Милан Тепић“ у Јакову где су обишли Други ракетни дивизион из састава 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Том приликом, заступник команданта 250. ракетне бригаде за ПВД пуковник Милан Поповић, са сарадницима, представио је полазницима француског Института историјат и мисију те јединице, наглашавајући да је због њене специфичности и ратних заслуга из 1999. године, 250. ракетна бригада често домаћин страних делегација. 

Представници француског Института за високе студије националне одбране највише су се интересовали за средства којима јединица располаже и њихову модернизацију, обуку и усавршавање припадника те јединице, као и за сарадњу са осталим војскама у свету.

У оквиру данашње посете, гости из Француске, били су у прилици и да присуствују приказу оспособљености јединице, као и да обиђу део средстава Другог ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде. 

Повезане вести